Radyo MaviFM

radyo mavi fm online canli radyo dinle
Şuan çalan şarkı: OZAN DOGULU ft. ECE SECKiN - Sayin Seyirciler

Radyo MaviFM dinle

2004 yılında kurulan, yayın hayatına 2011 yılında veda eden #MaviFM, 2017 yılında 13. yaşında yine, yeni, yeniden sizlerle!

Bizler hazırız!
Şimdi daha tecrübeli, daha iddialı ve daha da azimliyiz.

Sizler de hazır mısınız? Çünkü içinizdeki sesi #yeniden uyandırmaya geliyoruz!

Türkiye'nin en iyi internet radyosu, #MaviFM geri döndü!

Facebook’da Yeni Hack Yöntemi | Bu Tuzağa Düşmeyin Dikkat Edin!

Facebook maalesef kötü olaylara da araç olarak kullanılmaya başlandı. Hatta bazı kişiler facebookaracılığı ile sizin mail adreslerinizi, kişisel bilgilerinizi çalabiliyorlar. Bir forumda bir arkadaşımız sağolsun paylaşmış böyle bir bilgiyi bizlerle. Biz de OD Production olarak sitemizde konu hakkında bir bilgilendirme yapalım dedik. Bir reklama alet olmamak için görselleri ve bu hack sayfasının adresini paylaşmak istemiyoruz. Ama sizlere elimizden geldiğince anlatmaya çalışalım.
Birçoğumuz biliyordur Türklere, milli duygulara vs. saldırıda bulunan kötü sözler sarfeden sayfaları. Birçok kişi de bu sayfaları gördüğünde tabiki hemen şikayet ediyor. Sağolsun facebook da gelen şikayetler doğrultusunda kapatıyor bu tür sayfaları. Ama bazı kişiler bu tür şeyleri kullanarak öyle bir hack sistemi geliştirmişler ki gerçekten şaşırdık doğrusu. Yani dikkatli olmamız lazım yoksa mail adreslerimiz ve facebookprofillerimiz, sayfalarımız tehlikeye düşebilir.
Bir sayfa size belki lütfen şikayet edin şeklinde geliyor veya bir şekilde denk geliyorsunuz bu sayfaya. Tabi hemen şikayet etmek isteyebilirsiniz. Ama önce adres satırına dikkat. Eğer adres satırındaki adres “http://www.facebook.com/……./” gibi bir kalıpta ise sorun yok denebilir. Şikayet ederseniz zaten facebook‘a şikayetiniz iletiliyor. Ama şikayet ederken kategoriler var. Kategoriyi de uygun seçmek lazım. Yani şikayetiniz ne üzerine olduğunu seçiyorsunuz. Ama adres satırı “http://apps.facebook.comhttp://odproductionyapim.blogspot.com//……./” şeklinde olan sayfalar var. Aslında bunlar sayfa değil, bir facebook uygulaması olarak düzenlenmiş. Yani facebook uygulaması olduğunu başındaki “apps.”dan anlıyoruz. Facebook sayfası değil ama görünüşü aynı facebook sayfası yazılar bölümler reklamlar bile inandırıcı olsun diye özenle yerleştirilmiş. Tabi sayfayı şikayet et butonunu da yerleştirmişler. Bunun bir uygulama olduğunu farketmeyen, sayfa sanan kişiler şikayet et butonuna tıklıyorlar ve orada şikayetiniz için emailadresi ve şifre soruyor. Neymiş sözde güvenlik doğrulaması gibi birşey. İşte aslında sinirle şikayet etmek isteyen kişiler bu tuzağa düşünce şifreleri uygulama sahiplerine gidiyor, emailadresleri çalınıyor. Facebook da buna kayıtlıysa facebook profilleri, varsa facebook sayfaları, kişisel bilgileri yani birçok şey çalınıyor.
Aslında olay çok küçük bir noktadan ibaret. O nokta da: şifre. Facebook.com adresinden kullanıcı adınız ve şifrenizi girdikten sonra facebook size şifre sormaz zaten. Şifre soruyorsa vardır bunda bir iş deyip hemen inanmamak lazım.

0 yorum:

Yorum Gönder